Ei kyllä toivoisi koskaan sunnuntai-aamulle tämmöistä alkua. Tai sen puoleen millekään muullekaan aamulle. Herättiin nimittäin siihen, kun Jerry sai kohtauksen sohvan takana. Löi raukka päätään lämpöpatteriin kouristellessaan, ja kynnet senkun lentelivät. :( Muutenkin kohtaus oli melko pitkäkestoinen, n. 2-3 minuuttia. Oli alkanut taas kuolaamisella, mutta tällä kertaa ei pissannut alleen. Eikai ollut enää mitään mitä pissata eilisen jälkeen.

No, nyt kohtauksesta toipuminen alkoi kestämään pidempään kuin aikaisemmin, joten päätin että nyt ei enää odotella, vaan lähtään sinne lääkäriin. Soitto päivystävälle eläinlääkärille, jonka vastaanotto on n. 50 kilometrin päässä. Onni onnettomuudessa, meillä sattui olemaan Peten isän auto, joten pääsimme lähtemään heti. Klo 10 aikaan olimme jo päivystävän pihassa, ja Jerry pääsi tutkimuksiin.

Otettiin verikokeet, josta katsottiin mm. maksa- ja munuaisarvot, verensokerit ja mitähän noissa oli muita. Verensokerit olivat hieman koholla viitearvoihin nähden, mutta nousu saattaa johtua myös stressistä, jota on kyllä Jerryllä varmasti viimepäivinä ollut enemmän kuin tarpeeksi. Myös maksa-arvoissa oli pienen pieni heitto, mutta kuulemma niin pieni ettei sillä ole merkitystä. Sitä vain täytyy nyt kontrollikäynneillä seurata.

Tulehdusarvotkin olivat täysin normaalit.

Eli diagnoosiksi tuli idiopaattinen epilepsia, joskaan kasvaimen mahdollisuutta ei voi täysin poissulkea.

Epilepsialääkitys aloitettiin heti, annostuksena ½ tabletti Barbivet 30mg 2 kertaa päivässä. Luultavasti loppuelämän ajan.

Lisäksi tuli 7 päivän antibioottikuuri, Synulox 40mg 2 tablettia 2 kertaa päivässä. Tämä siksi, että takajaloissa oli enää yksi ehjä kynsi, kaikki muut olivat poikki ydintä myöten, ja todennäköisesti tulevat tulehtumaan.

Että nytpä se pahin painajaiseni sitten toteutui, Jerrylle jokapäiväinen, pakollinen ja jatkuva lääkitys. Nahkarukkaset on ostettu.

Laitan tähän vielä itselleni muistiin nuo verikoetulokset.

Glu 145mg/dl

Urea 59.8

Crea 1.62

BIL 0.503

leukosyytit 6.1