Moro, Tuhka täs taas tarinoi.

Tiiättekö, tänää käviki jottai jännää! Emäntä (tai niinku mä sanon, mami) laitto mulle tänään taas valjaat päälle, ja mä olin ihan et ok, tää on taas tätä et saa leikitystä ja kuivaa kalaa. Nii sainki, mut sit emäntä pisti noihin valjaisiin jonku narun kiinni ja kaappas mut kainaloon ja sano et nyt mentiin! Enhän minä ymmärtäny yhtään et mikä siinä on homman nimi, en tajunnu niinku yhtään.

Ja sit, me mentiin Ovesta Ulos! :O Ja siellä oli aivan ihmeellistä! Oli semmone iso tila mistä mami sano et tää on rappukäytävä, ja sit me mentiin niitä rappuja hissukseen alas, mä olin mamin sylissä koko ajan. Sit ku oltiin siel alhaalla nii se laski mut maahan ja sano et nyt saan tutkia paikkoja ihan rauhassa. Eka mua vähän jännitti, mut uteliaisuus vei voiton.. Mut varmuuden vuoksi piti mamille sit jutella koko ajan, ettei se vaan mua jätä sinne. Siel oliki kyl jännää, mä tutkin joka nurkan.. Sit halusin kyl jo takas syliin, oli kylmä lattia siellä. Mut ei me mentykään kotiin vielä, vaan mami sano et käydäänpä hetki Ulkona! Jerry on mulle kertonu et siellä Ulkona on ihan kivaa, paitsi nyt ku siellä on kylmä. Ja niin oliki! Mami piti mua sylissä koko ajan, ja mä sain sieltä vähän haistella ulkoilmaa ja ihmetellä ku oli niin valtavasti tilaa ja sitä lunta ja kaikkee ihmeellistä! Mut kerta ku oli niin kylmä, nii me ei oltu siellä ku hetki, ja lähettiin takasin sisälle. Sit me mentiin ne rappuset ylös, ja sitte oltiin kuulemma Kotiovella. Ja mä kuulinki et me oltiin lähellä kotia, ku Jerryn ääni kuulu jostain, vaikkei sitä näkyny missään. No sit mami aukas sen oven, ja mä hoksasin et hei, täällähän se koti onki! Ja Jerry! Mä aloin sille heti kertoon et kui huima seikkailu mulla ja mamilla oli, mut se vaan oli et joojoo, mun vuoro! Mami sit otti multa valjaat pois ja sano et olin tosi reipas poika ja anto kuivattua kalaa :) Sit se lähti Jerrynki kans käymään pihalla.

Huh, oli se vaan jännää! Ehkä ens kerralla kuulemma mä pääsen yhtäaikaa Jerryn kans, vaikka olin yksinki tosi reipas! Nyt mulla vaan väsyttää moisten urotekojen jälkeen ihan hirmusti. Eli mä taidan lähteä päiväunille tästä, nään varmaan hurjia seikkailu-unia!