Eli eilen saatiin kadonnut poika takasin kotiin. Loukku toimi sittenkin! :) Usko meinasi jo välillä loppua, kun aikaisemman läheltä piti- kotiinsaamisen jälkeen pojasta ei kuulunut mitään. Eilen sitten n. 10 -11 aikaan aamupäivällä avokki kantoi Tuhkan loukkuineen päivineen sisälle. Itse olin juuri tullut  suihkusta ja ihmettelin, miksi sitä ovikelloa pitää rimputtaa niin järjettömästi...

Mutta, eihän tästä nyt ihan vihellellen selvitty kuitenkaan. Tuhka oli pelästynyt niin pahasti avon loukun nostamista, että oli alkanut säntäillä ympäriinsä. No, tämähän on loukutetulta kissalta ihan normaalia käyöstä. Mutta, Tuhkapa halusi jälleen olla ainutkertainen, ja sai lävistettyä silmäluomensa. Ne, jotka ovat kyseisenlaisen supiloukun nähneet, tietävät että siitä alustasta, mihin eläin astuu ja loukku laukeaa, lähtee metallitangot, joiden päässä on lenkit, joilla ne kiinnittyvät toisiin tankoihin. No, tähän 3-4mm paksuun lenkkiin Tuhka jäi ns. roikkumaan. Onneksi itse en ollut tätä näkemässä, avo sen huomasi jo ulkona, ja auttoi Tuhkan pinteestä. Mitä ei tietenkään voinut tehdä ilman, että silmäluomi repesi hieman lisää. No, heti tottakai soittoa eläinlääkäriin, jotka ensin meinasinvat että huomiseen menee. Minä melkeinpä äläkän nostin että eihän se nyt käy, kun pitää päästä tänään! No, onneksi sitten aika järjestyi, ja muutaman tunnin odotuksen jälkeen lääkäriin päästiin. Odotellessa Tuhka ehti jo syödä kuin hevonen, ja puskea ja kehrätä entiseen malliin. 

Eläinlääkäriin siis päästiin puoli kolmen aikaan eilen iltapäivällä. Lääkäri tutki silmäluomen, ja muutenkin tunnusteli kissaa yleisesti.. Mitään muuta vikaa ei löydetty kuin tuo silmäluomen lävistys. Tuhkalle laitettiin rauhoituspiikki, ja hieman nukutusainetta, ja luomi ommeltiin. Mikä ei kylläkään ollut mikään helppo operaatio, koko hommassa meni aikaa ainakin se puoli toista tuntia, jos ei enemmänkin. Tuhka sai myös kipulääkepiikin, sekä antibiootti tipat silmään. Niitä laitetaan nyt aluksi 4 kertaa päivässä, ja viikonloppuna aloitetaan 2 kertaa päivässä- annostus.

Tässäpä kuvia potilaan silmästä;

Tuhkan simmu

Ja toisesta kulmasta:

Tuhkan simmu2

Yhteensä neljällä tikillä selvittiin. Noissa kuvissa luomi on vielä todella turvoksissa, mutta nyt se on jo hyvin laskeutunut-

Eli nyt on ensimmäinen yö takana. Kombo jaettiin siten, että Tuhka nukkui yön vessassa, J&M olivat sitten muualla asunnossa vapaasti.

Aamulla kun menin katsomaan miten Tuhka kylppärissä voi, näkyi ovenraosta vain harmaa vilahdus ja kauluri+valjaat systeemi oli siistissä pinossa lattialla Juustoinen Odotettavissahan tuokin oli toki. Kauluri ja valjaat pistettiin toki takaisin, mutta ajattelin nyt kun olen vielä kotona päivät, että saapi olla aina valvonnan alaisena ilman. Kuitenkin tuo vielä vaan vieressä köllöttää niin pystyy valvomaan ettei rappaa tikkejä.

Ja mitäs Jerry, no ensimmäisenä kauheat sähinät sylkäisi Tuhkalle.. No, Tuhka kyllä haisee ihan järkyttävälle, jotenkin pistävälle öljylle tms. Ajattelinkin että tämä varmaankaan ei auta Jerryn suhtautumiseen, joten Tuhka pääsee ehkä tänään pesulle. Saapa nähdä minkälainen show siitäkin tulee.

Matokin vähän aristaa Tuhkaa, ei oikein uskalla edes lähestyä. Mutta eiköhän tässä aleta pikkuhiljaa taas tunnistamaan toinen, Feliwaykin pöhisee seinässä helpottamassa.
Ensi yön voisi yrittää jo pitää kaikkia samassa tilassa, jos itsekin nukkuisin olohuoneessa niin pääsisin aina heti tarkistamaan jos liikaa alkaa ärinää kuulumaan. Mutta kyllä esim. kauppareissun ajaksi näin päivällä muut saa mennä parvekkeelle ja Tuhka olla sisällä vapaasti.

Yritän täällä kertoilla sitten Tuhkan toipumisesta ja "lauman" eheytymisestä sitä mukaa kuin edistyvät. :)