Tuhkasta tuli Jerrylle pikkuveli 20. 10. 2007. Tuhka on Ylivieskan Eläinsuojeluyhdistyksen pelastama villikissan pentu. Juttua pelastamisesta täällä.

Tuhka on syntynyt vuonna 2007, toukokuussa. Synttäreitä juhlii samana päivänä kuin emäntäkin.

Tuhka oli pienenä hyvin arka, ei hirveästi välittänyt silityksistä tai sylityksistä. Mutta aikuistuminen on tuonut tullesaan myös hellyydenkaipuun ja valtavan kehräysen. Tuhka on myös rohkaistunut. Enää se ei säiky kaikkea, vaan on hyvinkin rento koti-oloissa. Tosin, ovikellon soiminen ja vieraiden saapuminen saa vieläkin Tuhkan vetäytymään kiipeilypuun pesään, ja tarkkailemaan sieltä aikansa tulijoita. Tuhka on myös meidän jätemylly. Tarkoittaen sitä, että kaikki mikä näyttää vähänkään syötävältä, sitä ainakin maistetaan. Oli kyse sitten vihanneksista, sipseistä tai vaikka pikku roskasta lattialla. Onneksi tästä ei ole koitunut mitään ongelmia, paitsi erään narsissin kanssa...

Tuhkasta onkin kehittynyt oikea hurmuripoika, jota hyväkäytöksisempää kissaa saa hakea! Toki löytyy luonteesta myös pientä kujeilua, mutta sehän on kissassa vähintäänkin suotavaa.

Tuhka oli jo minulle tullessaan leikattu ja sirutettu.

Tuhka kävi alkusyksystä 2010 tekemässä hurjan benjihypyn ilman köyttä parvekkeelta, ja oli sen jälkeen kadoksissa 16 päivää. Satunnaisia havaintoja tehtiin kodin läheisyydessä, ja lopulta poika hairahtui menemään tonnikalan houkuttelemana loukkuun. Poika pääsi kotiin vähäisin vammoin.